Home Page
RegistrerenZoekenFAQGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen
Vier op vijf Belgen zien toekomst donker in

 
Reageren    Daily Fun Forumindex » Nieuws, roddels en discussie Vorige onderwerp
Volgende onderwerp
Vier op vijf Belgen zien toekomst donker in
Auteur Bericht
jupi-team
Tettezot


Geregistreerd op: 08 Jul 2007
Berichten: 4000

Bericht Vier op vijf Belgen zien toekomst donker in Reageren met citaat
Slechts 21 procent van de Belgen ziet de verre toekomst rooskleurig in. In de hele Europese Unie telt enkel Duitsland nog minder optimisten, zo blijkt uit een opiniepeiling die de Europese Commissie heeft verspreid in de aanloop naar de lancering van een batterij sociale maatregelen.

Beter of slechter

"Zal het leven van de mensen binnen twintig jaar beter zijn dan vandaag, of slechter"? Die vraag werd in april voorgelegd aan 25.000 EU-burgers. Daaruit blijkt dat 49 procent van hen de toekomst door een zwarte bril ziet. Slechts 38 procent denkt dat het leven binnen twee decennia beter zal zijn.

Plaats
Vooral burgers uit de (armere) voormalige Oostbloklanden zien de toekomst nog met optimisme tegemoet (59 procent). In de oude EU-lidstaten denkt slechts 32 procent dat het leven in 2028 beter zal zijn. De Duitsers noteren met 20 procent de laagste score, gevolgd door België met 21 procent. In België denkt 58 procent dat het leven binnen twintig jaar slechter zal zijn. Enkel in Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Griekenland leven er meer pessimisten.

Kloof
De Europeanen zijn het wel eens over het feit dat de kloof tussen arm en rijk binnen twintig jaar nog groter zal zijn (82 procent) en dat iedereen langer aan de slag zal moeten blijven (80 procent). Een overgrote meerderheid van de Europeanen vindt ook dat politici het milieu moeten beschermen en steun moeten verlenen aan mensen die tijd willen vrijmaken voor anderen, maar is niet bereid om daarvoor meer belastingen te betalen.

Sociale maatregelen
De statistieken kaderen in een peiling naar de perspectieven van de Europeanen op het sociale vlak. Europese Commissie presenteert overmorgen een hele reeks maatregelen, en hoopt daarmee haar sociale imago wat op te krikken met het oog op de Europese verkiezingen van volgend jaar.

Het sociale pakket bevat drie grote wetgevende initiatieven. De eerste blikvanger, de antidiscriminatierichtlijn, wil elke discriminatie op grond van handicap, religie, leeftijd en seksuele voorkeur verbieden. Deze vormen van discriminatie zijn reeds verboden op de werkvloer, maar er bestaat nog geen algemeen Europees verbod.

De tweede richtlijn viseert een versterking van de ondernemingsraden in het Europese bedrijfsleven. Bedoeling is dat werknemers in de aanloop naar herstructureringen op een systematisch manier geïnformeerd worden.

De derde richtlijn behandelt het recht op terugbetaling in eigen land van patiënten die in een andere EU-lidstaat een medische behandeling willen ondergaan. Dat recht werd al bevestigd in een aantal arresten van het Europese Hof van Justitie, maar de Commissie wil de voorwaarden voor terugbetaling uitbreiden en verduidelijken "zonder de duurzaamheid van de nationale gezondheidsstelsels in gevaar te brengen".

Globaliseringsfonds
Daarnaast bevat het sociale pakket een aantal mededelingen en rapporten, onder meer over sociale diensten van algemeen belang, de integratie van Roma en de hervorming van het globaliseringsfonds. Dat Europese fonds werd begin vorig jaar met veel poeha gelanceerd om steun te verlenen aan werknemers die ontslagen worden in een context van globalisering. Het fonds beschikt over een reserve van 500 miljoen euro en zou tot 50.000 werknemers per jaar kunnen helpen, maar het instrument komt tot dusver niet van de grond. Vorig jaar genoten slechts 5.000 werknemers van steun, goed voor 18 miljoen euro. Mogelijk wordt in het najaar aan de criteria voor toegang tot het fonds gesleuteld. (belga/sam)

_________________
[TeTTn] Hier stond ooit een banner [/TeTTn]
Di Jul 01, 2008 0:55 am Profiel bekijken Stuur privébericht
Grim
dooooorrssttt!!!!


Geregistreerd op: 08 Nov 2007
Berichten: 390

Bericht Reageren met citaat
tja kijk eens naar het nieuws en je weet direct waarom (zeker als vlaming)

_________________
http://chulack.myminicity.com/
Di Jul 01, 2008 12:46 pm Profiel bekijken Stuur privébericht
kaarsvet
goe bezig


Geregistreerd op: 07 Feb 2008
Berichten: 688

Bericht Reageren met citaat

Di Jul 01, 2008 17:35 pm Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger
Berichten van afgelopen:    
Reageren    Daily Fun Forumindex » Nieuws, roddels en discussie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Vjacheslav Trushkin / Easy Tutorials (Photoshop Tutorials).
Vertaling door Lennart Goosens.